Bemutatkozás
Az Erdõhát (Szatmári síkság) legérintetlenebb és leglátványosabb faluja Túristvándi. A község és környéke bõvelkedik látnivalókban, érdekességekben. A település leghíresebb mûemléke a Mária Terézia korában épült vizimalom.
Mellette magasodik a vele közel egyidõs óriás platánfa. A vizimalom mögött buján tenyészõ tölgyerdõ védettséget élvez. A falu központjában áll a gépészkovács ház, ahol a kis Móricz Zsigmond lakott 5-7 éves korában. A házat mûemléktábla jelzi.
A Túr folyócska mentén megbúvó, 40 fõt befogadó panzió és a 100 fõt befogadó, csodálatos környezetben lévõ kemping nagyszerü lehetõséget nyújt a pihenésre. A Túr több kilométeres szakasza félkaréjban kacskaringózva keretezi Túristvándit.
A folyó nyugodt vizére hajló galériaerdõ fái hûs árnyat biztosítanak a vizek szerelmeseinek és a biológia iránt érdeklõdõknek. Páratlan szépséget hordoz a folyó gazdag élõvilágának látványa.
Van itt sárga nõszirom (Iris Pseudacorus), virágkáka (Butomus Imbellatus), és a fokozottan védett tündérrózsa (Nymphea Alba). A part mentén gyógynövények garmadáját gyûjthetik be a természetes gyógymódok hívei, avatott szakember közremûködésével.
A kenus és kerékpártúrára vágyók pontos eligazítást kaphatnak a panzióban. A kempingben a kikapcsolódást a fürdõhely és a sportpályák (foci, röplabda, kosárlabda), lengõteke, pingpongasztal biztosítják. Vállaljuk erdei iskolák, kézmûves és alkotótáborok, irodalmi túrák, táncházak, nyári táborok, családi és vállalati rendezvények stb. szervezését, rendezését.
Erdélyi Jánosné Marika
panziótulajdonos
4944. Túristvándi, Malom u. 3.
Tel.: (44)721-082
Mobil: 06(30)289-9808
www.turvizimalom.hu
turvizimalom@freemail.hu
Egész évben nyitva!
Kellemes idõtöltést kívánunk kedves vendégeinknek!
Lap elejére